Karl X Gustavs Gata 31

I detta fantastiska gamla hus bor en familj som älskar att bo vackert och njuta av varje rum. Men tiden fanns inte riktigt till för de, så de valde att anlita mig – för att hitta rätt.
Mitt projekt var att inreda 4 rum för familjen, ett sovrum, ett ungdomsrum, en hall/passeringsyta samt ett mysigt vardagsrum i källaren.
Efter en rundtur i resten av huset var det familjens vardagsrum på övre plan som satte stilen till de kommande 4 nya rummen. För mig är det viktigt att kunden hittar stilen de känner sig trygga i. Färgval, stilval och val av möbler hittade vi alltså i deras mysiga vardagsrum. Det var utgångspunkten. Rummen skulle följa stilen i husets uppbyggnad – lantlig stil med en känsla av lyx, utan att vara för lyxigt. Sovrummet och hallen följde den stilen, medan ungdomsrummet och vardagsrummet i källaren fick en lite mer modern touch då de skulle mest användas av barnen i familjen. Rummen skulle vara vackra att titta på, men framförallt praktiska för hela familjen och vänner.

Alla rummen var nästan helt tomma när jag satte igång. Efter idérika collage och samtal hittade vi rätt ganska så snabbt. Familjen önskade all hjälp, så jag tillsammans med min kompanjon till mamma inhandlade allt, monterade, hängde upp och färdigställde ett färdigt snyggt resultat. Det bästa av allt var att familjen blev så nöjda och började använda rummen direkt efter jag stängt ytterdörren efter mig. Där och då visste jag att jag hade lyckats – lyckats med att skapa rummen efter deras önskemål.

Fotograf: Peter Koppe