breakfast for two.

bild 1-22bild 3-19God morgon! Sovmorgon idag, det behövde min förkylda kropp och jag. Förbereder för ett sent pass på jobb 14.30-20.30 så ska hinna fixa det mesta innan jobb idag. 
Bestämde mig för att testa en ny frukost idag, nämligen plättar som jag hittade hos en norsk bloggare jag följer, nämligen KRISTIANE. Jag tycke det såg super smarrigt ut, och här är min version av den. 
Good morning! I got to sleep in today, wow that was wonderful, my sick body and me really needed that. Preparing for a late night shift at work, so I need to do a ton of things before that. This morning I decided to make a new breakfast, a recipe I found at a Norwegian blogger I follow, KRISTIANE. I thought it looked delicious so here’s my version of it. 

★ Du behöver / You need

2 ägg / 2 eggs
1 msk socker / 1 tbsp sugar
0,5 dl mjölk / 0,5 dl milk
1 dl vetemjöl / 1 dl flour
1 dl fiber havregryn / 1 dl fiber oatmeal
1 tsk bakpulver / 1 tsb baking powder
en liten klick honung / a little honey

★ Du gör / You do

Blanda alla ingredienser i en stor bunke, låt sedan smeten stå lite så att havregrynen sväller. Stek sedan på låg värme, och gör plättarna den storlek du vill ha de. Jag fick 4 st av min smet, kan även göra 5 st. Toppa sedan de färdiga plättarna med frukt/bär du gillar, lite hackade mandlar & hasselnötter, honung och lite kvarg. Mums!
Mix all the ingredients in a big bowl, let the dough sit for a while so that the oatmeal swell. Fry on low warmth, and make the small pancakes a size that fits you. I got 4 pieces out of my dough, you can also make 5 smaller ones. Top with your favorite fruits/berries, some chopped almonds, honey and some quark. Yum!

2 Kommentarer

Kommentering är stängd.