Say Hello to my re-new-ed Bathroom.

bath1 Collagebath3bath2 Collage

Postat den 2014/01/27 kl. 7:07 e m // Mimmi:

Kan du inte lägga upp lite inspirationsbilder på badrum? Har precis renoverat mitt, tänk dig modernt vitt och svart. Då är det kul att piffa till med handdukar i färg, ljus och blommor. Alltid kul att se inspirationsbilder på din blogg!

Fick denna superfina kommentaren häromdagen, måste säga att era kommentarer gör min dag.
Här kommer lite inspirations bilder på badrum… 
Oavsett om ni har ett äldre eller nytt badrum finns det vissa knep man kan ta till för att det ska kännas extra mysigt och extra mycket “DU”.
Kakel & dusch och handfat är ju lite svårt att göra om och ändra, såvida du inte ska renovera om badrummet. MEN mindre ändringar finns många av de med! 

Byt spegel! Det finns inga speglar för badrum/vardagsrum/sovrum, utan man kan ha vilken som, var som. Hitta en fräck spegel men gammaldags kanter, eller något som du gillar och låt den bryta av ett enkelt badrum.

Bra Belysning! (Kanske lite större än bara små-pill, men oerhört viktigt) Om ni inte har någon bra takbelysning, varför inte ställa in en fräck golvlampa från vardagsrummet? Bara för att bryta och våga vara annorlunda?

Grönt är skönt. Thats it! Få in fina gröna växter, ibland kan jag nästan föredra det än en massa blommor. Blommor dör, eller ja tappar blommor och då är de ändå inte lika trevliga. Satsa på växter så som olivträd, kaktus, Aloe Vera, murgröna eller andra. Fräscha och fina!

Ljus är mys. Har du ett badkar? Placera söta små ljusstakar längs kanten och unna dig ett mysigt bad med tända ljus och en bok. Har du en fönsterbänk i badrummet? Pynta med en högre kruka+växt, kanske en bordslampa men framförallt mycket ljus! Blanda gärna blockljus med tunna, höga & låga stakar. Snyggt! (Lämna aldrig badrummet utan uppsikt med ljusen givetvis!)

Tänk Praktiskt & Snyggt. Ett badrum är ett badrum, givetvis. Det ska vara enkelt & fräscht. MEN det får gärna vara personligt och snyggt ändå! En gammal stol/pall med massa tidningar ovanpå. En hemmagjord/köpt stege till handdukar, tidningar, eller tom. En korg till toarullar. You name it. Det finns super mycket snyggt, som även fungerar praktiskt. Kolla på bilder, bli inspirerad och kom på din egna version.

Våga inreda! Vem har sagt att tapeter endast hör hemma i vardagsrummet, eller att tavlor endast bör hänga på alla andra väggar förutom på badrumsväggarna? Strunta i regler, och go for what you like! Ett tavelcollage kan bli lika grymt i badrummet som någon annan stans. Så som sagt, sist men inte minst – bara för att ett badrum är ett “skithus” med andra ord, behöver det inte se ut som skit. Punkt slut.

2 Kommentarer
 1. Sirpa Andersson
  Sirpa Andersson says:

  Inspirerande. Men det låter ytterst farligt att ta in en golvlampa från vardagsrummet till badrummet – kan sluta riktigt illa. Så hoppas att ingen provar det knepet 🙂

  • bydenice
   bydenice says:

   Det har du givetvis rätt i, glömde nämna att det skulle vara batteri-drivna lampor. Men absolut har du rätt i det du säger.

Kommentering är stängd.