dinner a la perfection.
Kvällens middag hemma hos mina fina föräldrar fixade jag. Receptet var inspirerat från en rätt älskling lagade till mig förra veckan. Super enkelt, gott & nyttigt – perfekt kombination!
Tortelini med krämig stuvning.
till 3 / 4 pers. (beroende på måltidsstorleken)
• 2 påsar tortelini med prosciutto fyllning.
• 2 paket bacon.
• 1 broccoli huvud. (medium storlek)
• 7 champinjoner.
• 1 vitlöksklyfta
• 1/2 purjolök
• 1 burk creme fraiché
• 1 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
Du gör:
1.Börja koka vatten till broccoli, salta och låt koka upp innan du lägger ner broccoli huvudet och låter koka ca 15 min.
2. Fyll även en ny kastrull med vatten och sätt på spisen.
3. Samtidigt börjar du skära champinjonerna i skivor, samt dela baconen till små bitar. I med det i en stor kastrull och låt få en gyllenbrun färg, sedan i med purjolöken. När alla ingredienser fått en fin färg pressar du din vitlöksklyfta över och sedan i med en burk creme fraiché, samt lite grädde. Låt sedan stå och puttra.
4. Nu har du bara pastan kvar, vattnet borde koka nu, så i med lite salt och sedan är det bara att hälla i tortelinin och vänta 1-2 minuter. Sedan är allt klart!
5. Servera gärna i djupa tallrikar för en lyxigare look, och på med ett blad basilika eller två.
Smaklig måltid!