STYLING BY DENICE

IMG_0766Före – Sovrummet.

IMG_0767Före – Sovrummet.

Lenasovrum
MOODBOARD – Sovrum.
PS. Sänggaveln är på ingång inom någon vecka, men hann tyvärr inte dit innan fotograferingen..

15504
Efter – Sovrummet.

15502
Efter – Sovrummet.

15503
Efter – Sovrummet.

_________________________________________

Sovrummet var det första rummet kunden nämnde, hennes dotter som är bortrest kommer hem i sommar och behöver någonstans att sova. Ingen ville riktigt sova i sovrummet som det såg ut innan. Det fanns visserligen en säng, men inte direkt någon myskänsla.
STYLING BY DENICE började leta inspiration och hittade den mysiga känslan man vill ha i ett sovrum. Tonerna går i vitt/beige/blått – samma som de övriga rummen.
Det skulle kännas lyxigt, mysigt och finnas snygg förvaring. Därför blev den underbara klädstången perfekt, samt en mindre byrå till kläder.

IMG_0775
Före – Hall.

IMG_0792
Före – Hall.

FinhallLENAMOODBOARD – Hall.
Provdockan ersattes av ett vackert olivträd, och bänken byttes ut pga storlek.

 

15505
Efter – Hall.

15508
Efter – Hall.

15511
Efter – Hall.

15507
Efter – Hall.

_________________________________

Hallen var också ett viktigt rum för kunden och familjen. Detta rummet passerar de dagligen när de ska till sina sovrum/badrum. En väldigt fin yta egentligen, stora vackra fönster, en glamorös kristallkrona.
Den var lite kristallkronan som satte prägeln på rummet. Jag ville att rummet skulle få en lyxig känsla med ljusa vackra saker. Alla saker skulle vara valt specifikt för detta rummet, om det så skulle ta tid att hitta just de sakerna.
Stolen som stod där förut användes aldrig – därför valde jag att inte satsa på någon typ av stol. Rummet ska mest tittas på och då ville jag skapa “åhh wow” känslan när man passerar.
De flesta sakerna kommer från lyxiga danska designern Lene Bjerre, och nu känns rummet så lyxigt!

DSC_0144
Före – Ungdomsrum.

IMG_0781
Före – Ungdomsrum.

ungdommoodboard
MOODBOARD – Ungdomsrum.

15512 kopia

Efter – Ungdomsrum.

15513
Efter – Ungdomsrum.

_______________________________

Detta “vi vet inte vad vi ska använda detta rum till” – som ligger som ett mellanrum till hennes andra dotters rum. Den enda personen som använder/passerar detta rum är hennes dotter.
Därför blev det ett ungdomsrum, ett rum där dottern och hennes vänner kan umgås. Ett mysigt litet vardagsrum. Färgerna följde samma som de föregående rum, MEN med en modern & ungdomlig touch. Lite mer svart och skarpare blå som passade i detta rummet.
TIPS! Den gamla 90cm sängen som stod i sovrummet innan flyttades in hit, och blev en smart soffa! + att har man kompisar som vill sova över – så har man en säng! Praktiskt & smart!

IMG_0759
Före – Källarrum.

 

IMG_0761
Före – Källarrum.

IMG_0763
Före – Källarrum.

vardagsrumLENA

MOODBOARD – Källarrum.

15489
Efter – Källarrum.

15485
Efter – Källarrum.

15499
Efter – Källarrum.

15490
Efter – Källarrum.

Untitled-1 copy

Efter – Källarrum.

____________________________

Källarrummet var det största rummet i projektet och krävde mycket tankar, idéer och smarta lösningar.
Innan STYLING BY DENICE satte klorna i projektet användes detta rummet som ett extra vardagsrum när barnen hade vänner över. Men det kändes aldrig riktigt mysigt, och heller inte så funktionellt då det inte fanns så många sittplatser. Rummet kändes också väldigt mörkt, och lite ledset.
Det första jag kände att jag var tvungen att göra var att ljusa upp det.
Med hjälp av en stor ljus matta och härliga vita gardiner vid fönsterna blev det verkligen så!

TIPS! Gardiner måste inte hänga framför fönsterna – häng de direkt vid sidan av så upplevs fönstret som större, samt att du tar inget ljus från fönstret! 

Soffan såldes och in kom denna härliga stora soffa, med plats för många + en puff och massa härliga kuddar så man kan sitta i soffan eller lägga sig på golvet.
TV’n flyttades till en bättre plats och runt om skapade jag en tavelvägg.

Den beige gardiner som går ut i rummet fungerar som en avskärmningsvägg, eftersom kunden bad mig lägga till en sovplats till gäster/vänner. Bakom gardinen får en 90cm säng plats, men man slipper se sängen i vardagen. Snyggt & praktiskt!


Fotograf: Peter Koppe

STYLING BY DENICE. –