Interior Project 2.0

Fotor02181253521. Så här såg spegeln ut från början. 
Vi har länge haft gulddetaljer i vår hall (hemma hos mina föräldrar) men vi ville förändra något, så vi bestämde oss för att byta ut guld mot svart. Här kommer förvandlingen …

2. Slipning.

När man ska måla om något som är i lack så är det viktigt att slipa ner föremålet först, för att färgen ska fästa så bra som möjligt. En sådan här spegel fylld med ornament så blev det mycket pill-jobb. Men ska det bli bra, så får man jobba för det!

3. Grundfärg.
För att huvudfärgen ska fästa så är det bäst att börja med en grundfärg. Eftersom spegeln ser ut som den gör valde jag att måla med sprayfärg och inte pensel …

4. Färg…
Åk till en målarbutik, och be om hjälp – de kan bäst! Så vet du att det du har köpt passar till det material du ska jobba med.

5. Jobba i olika lager.
För att få det bästa resultatet handlar det om att ha tålamod och tid. Att göra ett sådant här bråttom slutar oftast med ett sämre resultat. Därför, spraya din färg i tunna lager, låt torka och spraya igen. Håll avstånd (25cm mellan burken och föremålet) – Blir det för mycket färg börjar färgen rinna och då kommer det bli droppar/märken. Så räkna med att Dag 1. Slipa ner och lägg grundfärg. Dag 2, måla/spraya första lager – vänta några timmar och kör på ett sista lagar. Ev. Dag 3 – lägg ett sista lager och låt torka ordentligt hela dagen + natten. Dag 4, Häng upp! 

Färdigt! Voíla!
Fotor0218131131Fotor0218131253