Dear, Bedroom .. Here’s a tip!

Fotor1103181431
bilder lånade från Pinterest.
God kväll på er! 
Idag har jag varit ledig och dagen har bjudit på lite allt möjligt… Startade dagen med att bära plåt & stänga pooler … (ibland får man hjälpa sin kära pappa) sen har jag och mamma pysslat och haft oss hela dagen, vi har planerat mycket inför HÖSTMÄSSAN  i Helsingborg City på söndag (klicka HÄR för mer info… ) där Soluppgången nämligen kommer att ställa ut. Vi kommer köra mycket på natur så som plädar, renfäll, skinnstolar och djurhuvud, blandat med lite snygga mässing/stål nyheter som passa perfekt för hösten och julen … Så kom gärna förbi då!
Vi packade även upp 3 pallar med nyheter, super snygga varor!

Men nu till själva inlägget som ikväll handlar om sovrummet … 
Jag och pojkvännen har ju kommit på plats i lägenheten och vi är helnöjda, dock känner jag mig inte helt nöjd med sovrummet .. så det projektet jobbar jag på just nu. Därför kör vi på ett sådant inlägg ikväll.

5 Tips att tänka på vid inredning i sovrummet … 

1. Placering av säng. Är sängen över 160cm i bredd, undvik att placera den i ett hörn (då det krånglar till mycket vid bäddning)

2. Vackert men inte feng shui. Många hänger vackra tavlor eller hyllor osv ovanför sänggaveln. Jag försöker gärna låta bli då studier visat på att vi sover sämre när vi omedvetet oroar oss. Hade inte varit så kul om något som hänger ovanför huvudet skulle ramla ner … (men detta är ju givetvis en smaksak)

3. Textilier är A&O. För att skapa en myskänsla och en värme i rummet är det viktigt att vi inte glömmer textilier så som sköna sängkläder, gardiner och massvis med vackra kuddar och kanske plädar/mattor.

4. Belysning. Något av det största problemet hos många… Det är viktigt med belysning! Vi vill gärna ha något typ av taklampa som vi kan tända det första vi gör när vi kommer in. Sen vill vi ju gärna ha sänglampor, men då är det viktigt att tänka till om det är för utseendets skull eller i praktiken? Ska du kunna läsa är det viktigt att ha en starkare lampa kanske med dimmer, men också från vilken riktning den sitter/lyser i.

5. Våga förändra. Något jag älskar är att flytta om möbler. Både större och mindre förändringar är förändring. Om ni för 1 år sedan hängde upp en hylla, det är okej att ta ner den och hänga upp något annat (skulle ni störa er på hålen i väggen från hyllan, häng upp en tavla eller något annat kul då!) Testa flytta sängen, eller byt kuddarna i soffan mot de i sängen. Jag hyllar förändring!