Beautiful Still Life.

collageinterior

✮ Något av det vackraste jag vet, stillében.

“Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében, (tyska Stillleben, troligen av nederländska stilleven, av stil’stilla’ och leven ‘liv’), även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ofta gäller det sådant som hör till hemmet – bordsserviser, blommor, böcker.”

Många har frågat mig hur man “lyckas med ett stilleben”. Ett stilleben är en samling av olika objekt. Det ska vara väldigt personligt tycker jag, givetvis kan man låna inspiration från andra men jag tycker att de saker som du älskar eller vill “pusha” lite extra i hemmet, de ska få lysa i ett stilleben – på en fin plats i ditt hem.
Jag föredrar ett stilleben framför att sätta en kruka där, en ljusstake där och en hög med tidningar längst bort i andra änden. För mig skapar det asymmetri och en känsla av rörigt.
Om ni tänker på “vikten” att den stora bokhyllan ska ha lika mycket vikt överallt, alltså därför ni delat upp era saker på 3 olika ställen, hade jag hellre gjort så här:
Ett vackert stilleben till höger eller vänster om mitten, och på den andra sidan en stor kruka med ett olivträd, eller en pampig ljusstake – på så sätt hämtar du tillbaka vikten men det känns inte lika “rörigt”.

Testa er fram! Om ni vill ha personliga tips, eller har frågor/behöver hjälp i hemmet är det bara att höra av er!
Släng iväg ett mail till denice_lindell@hotmail.com