Apartment Progress.

before1during1Det viktigaste av allt för mig när vi kollade lägenheter var öppen planyta, eller möjlighet till det. När vi hittade denna lägenheten hade den möjligheten till det, efter mycket kollande hos olika myndigheter osv så fick vi ett JA att ta ner väggarna. Dock måste pelaren i betong stå kvar då den är bärande, men det gav bara lägenheten ett vackert utseende.
Men oh my god vilken skillnad det blev när vi rev väggarna ända upp till taket. Nu har vi genomsyn genom hela lägenheten, vilket ljus alltså! Att kunna stå i vårt kommande underbara kök och se ut åt båda håll. Kan knappt hålla mig längre!! Och golvet … det är en historia i sig. Vi har valt ut ett “vinter ek” golv, breda brädor, lite “slitet utseende” men ljust och fint. Är allergisk mot “gult trä” klarar verkligen inte det … i alla fall inte på stora saker som golvet!!
Tror ni det kommer bli bra eller? 

closetSen har vi även pillat med lite mindre saker så som våra mysiga garderober … Vi har sammanlagt 4 stycken i lägenheten, 1 i sovrummet och 3 i hallen. Jag gillar att dörrarna och nyckel-handtagen är kvar, jag vill gärna behålla det lite gamla och rustika i lägenheten. Dock klarade jag inte av hur de såg ut. Visst det är en garderob, men man vill ju gärna inte kräka när man öppnar dörren (lite överdrift skadar aldrig). Hur som helst så ville jag måla de vita och fräscha, vilken skilland lite färg kan göra!

Nu är det tyngsta och smutsigaste jobbet gjort då alla väggar är rivna, allt skit är slängt på tippen. Nu är nästa steg gipsskivor som ska upp på några väggar, och elen ska ordnas i köket. Wish us good luck!