Make Your Bedroom Perfect.

beautysleeppics/weheartit.

Äntligen får jag berätta! Jag var på Inrednings kurs i helgen, morgon till kväll så därför jag inte haft tid till något annat. En kurs där jag fick lära mig ännu mer om mitt favorit ämne, inredning. Jag fick massa tips man ska tänka på när man inreder och möblerar om / gör om. Och tänkte börja med 5 tips för DITT sovrum, som du kanske inte visste/tänkte på innan. 

Färger:
Det finns över 1000 olika färger, så hur ska du välja en färg till ditt sovrum? Det finns så kallade passiva färger och aktiva färger. I just sovrummet där du ska kunna slappna av och sova gott är de passiva färgerna det bästa förslaget. Passiva färger är pastellfärger av blått, grönt och violett. Tillsammans med ljusa toner, tex. vitt och beige. Aktiva färger kan man så klart också måla med, om man vill uppnå pigghet och passion, så som rött, orange och gult. 

Placering av säng:
Studier har visat att man faktiskt sover lugnare i en säng som står mot en vägg. En säng som står mitt i rummet kan få dig omedvetet att känna dig utsatt, och lätt att ramla ut eller sova dåligt. 

Sover du dåligt? 
Har du tavlor/hylla på väggen bakom huvudgaveln? Testa ta ner de och sov en natt och känn om du sover bättre. Människor kan omedvetet sova oroligt för man är rädd för att hyllan/tavlorna ska ramla ner. Absolut värt ett försök. 

Hörnsäng:
Om du vill placera en säng i hörnan går det bra, men helst en 90cm-105cm säng, större sängar blir väldigt opraktiskt för dig att kunna bädda, lite ansträngt att behöva klättra runder på sängen för att bädda. Ofta blir det att man kanske struntar i det istället… 

Belysning är A&O. 
Många av er kanske inte tänker så mycket på belysning, speciellt inte i sovrummet eftersom man ändå ska sova där. Men tvärtom. Ljus är viktigt! Alltid bra att ha en taklampa, varesig det är en ljuskrona eller annan modell, så ska man kunna tända något vid dörren in till rummet. Man ska inte behöva leta sig runder i ett mörkt sovrum för att hitta en liten lampa på sängbordet. Läser du mycket? Satsa även då på läslampor över dig, som är riktbara för ett bra ljus och praktiskt om du har någon vid din sida som vill sova när du vill läsa. 
Så jag skulle säga, taklampa, 2x sängbords lampor (om du har en säng bredare än 120cm), 2x läslampor bakom huvudet. Och även någon fönster belysning.