Baking With Love

TryffelBakade dessa godsakerna häromdagen, nyttigt julgodis – vem visste det fanns? En annorlunda godis på julbordet, men värt besväret. Lycka till! 

Du behöver:
♥ 2dl Hasselnötter
♥ 1dl Solrosfrön
♥ 8 Färska dadlar
♥ 1dl Tranbär
♥ 2 msk Kakao
♥ 3 tsk Kallt Kaffe
♥ 100g Mörk Choklad
♥ 1 tsk Neutral Olja

Du gör: 
1. Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills skalet börjar flaga och lossna. Häll över nötterna i en kökshandduk och gnugga dem i handduken till skalet lossnat. Lägg 1/2 dl nötter åt sidan till garnering. Rosta också solrosfröna tills de får lite färg, passa noga. 
2. Mixa nötter och frön till ett fint smul. Kärna ur dadlarna och lägg dem i smulet tillsammans med tranbär, kakao och kaffe och fortsätt mixa tills det går ihop till en tjock smet. Forma smeten till små kulor och ställ kallt en stund. 
3. Smält chokladen över vattenbad tillsammans med oljan, hacka nötterna till garnering grovt. 
4. Doppa ovansidan av bollarna i chokladen, strö över nöthacket och ställ kallt igen tills chokladen stelnat. 

Good Luck! ♥