Hashtag LoveFood.

IMG_7080IMG_7081
Oh my god. (Har blivit en vana att börja mina inlägg så på senaste tiden verkar det som, can you blame me?) Denna underbara middagen lagade jag och min pappi igår.
Vad liknar det? En pastarätt.. MEN that’s not the case. Det som ser ut som pasta är faktiskt strimlad zucchini/squash. Jag har aldrig gillat denna grönsaken rå, men så här var den ju super god! Hade jag inte vetat att det var en grönsak hade jag lätt kunnat tro jag åt pasta!
Ett hallelujah moment för alla er pasta-lovers, including myself!
Super lätt att göra, få ingredienser & super nyttigt! Tar cirka 20 min att göra. Easy piecy.

(2 pers) Du behöver: 
• 500 gram Kyckling
• 300 gram färsk eller fryst bladspenat
• 10 soltorkade tomater i marinad, strimlade
• 2 vitlöksklyftor
• Parmesanost
• Havssalt/Svartpeppar
• 1 Stor zucchini/squash, strimlad till spagetti.

Så här gör du:
1. Dela kycklingen i mindre bitar. Fräs/bryn i olivolja. Tillsätt den hackade vitlöken.
2. Lägg ner de strimlade soltorkade tomaterna samt marinaden och spenaten i stekpannan. Låt puttra i 10 minuter med lock på.
3. Strimla zucchini eller squashen. Koka upp vatten med 1tsk salt. När vattnet kokar, flytta grytan från spisen och lägg ned zucchinispagettin 1 minut. Häll av vattnet.
4. Lägg upp zucchinipastan på tallrik och toppa med kycklingstuvningen och sist men inte minst på med lite riven parmesanost. Voilá! 

2 Kommentarer

Kommentering är stängd.